.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
سومين جايزه جهاني به «عكس اعدام» از ايران!؟

عكس آرش خاموشي از لحظه اعدام يك جوان در شهر نور مازندران كه اولياي‌دم با بخشش قاتل در آخرين لحظه جلوي اجراي حكم را مي‌گيرند، توانست برنده جايزه سوم بخش اخبار لحظه‌اي وُرلدپرس فوتو ۲۰۱۵ شود. اين سومين باري است كه تصاويري از اعدام از ايران جوايز ورلد‌پرس را به دست مي‌آورد!

 روزنامه جوان نوشت: عكس آرش خاموشي از لحظه اعدام يك جوان در شهر نور مازندران كه اولياي‌دم با بخشش قاتل در آخرين لحظه جلوي اجراي حكم را مي‌گيرند، توانست برنده جايزه سوم بخش اخبار لحظه‌اي وُرلدپرس فوتو ۲۰۱۵ شود. اين سومين باري است كه تصاويري از اعدام از ايران جوايز ورلد‌پرس را به دست مي‌آورد! «جوان» اين گونه رخدادها كه نمي‌تواند چندان هم اتفاقي باشد.

در سال ۲۰۱۴ نيز تصوير ديگري از كشورمان درباره صحنه اعدام توانست جايزه ورلد‌پرس را به دست آورد. در اين سال امير پورمند، عكاس ايسنا با تك‌عكسي از اعدام دو جوان زورگير در تهران توانست جايزه سوم بخش تك‌عكس را به دست آورد. در سال ۲۰۱۳، سه ايراني در ميان برندگان جوايز ورلدپرس قرار داشتند، مجيد سعيدي، علي لطفي و ابراهيم نوروزي سه عكاس ايراني بودند كه در آن سال جوايز ورلدپرس را به دست آوردند. در اين سال ابراهيم نوروزي دبير بخش عكس روزنامه جام‌جم با مجموعه عكس‌هايي با عنوان «قرباني عشق اجباري» به مقام اول بخش پرتره رسيد. همچنين او در يك مجموعه عكس با عنوان «عزادار» به مقام دوم بخش «staged portrait» دست يافت. مجموعه قرباني عشق اجباري درباره قربانيان اسيدپاشي بود.

در ورلدپرس سال ۲۰۱۲ نيز ابراهيم نوروزي با مجموعه عكسي از اعدام متجاوزان به عنف در ايران جايزه دوم بخش موضوعات معاصر را از آن خود كند. عكس برگزيده نوروزي مربوط به مراسم اعدام قاتل سريالي زنان در قزوين و اعدام چهار نفر از عاملان حادثه تجاوز گروهي در خميني‌شهر بود. ورلدپرس فوتو (World Press Photo) بنيادي مستقر در آمستردام است كه در سال ۱۹۵۵ بنيان نهاده شده و به خاطر برگزاري معتبرترين و بزرگ‌ترين مسابقه سالانه عكس خبري در جهان شناخته مي‌شود.

درباره انتشار تصاوير اعدام در رسانه‌ها هم‌اكنون بحث‌هاي زيادي وجود دارد. دكتر ناصحي، رئيس پيشين اداره سلامت رواني و اجتماعي وزارت بهداشت معتقد است: انتشار تصاوير اعدام و مجازات‌ها به صورت فيلم و عكس در رسانه‌ها به هيچ‌وجه درست نيست زيرا موجب افزايش تنش، اضطراب و پرخاشگري فردي و جمعي در جامعه مي‌شود. حال اين تصاوير علاوه بر اينكه در رسانه‌ها منتشر مي‌شوند به عنوان عكس‌هاي برگزيده‌اي از ايران به مسابقات جهاني راه مي‌يابد. آيا نهاد‌هاي حقوق بشري براي اثبات ادعاهاي خود در قبال كشورمان به اسنادي بهتر از اين عكس‌ها نياز دارند؟! در ميان سينمايي‌ها، اصطلاحي به عنوان «فيلم‌هاي جشنواره‌پسند» وجود دارد، اين اتفاق حداقل چهار سالي است كه در جشنواره ورلدپرس فوتو درحال تكرار است و تصاوير اعدامي ارسالي عكاسان ايراني جايزه مي‌گيرند.

لازم به ذكر است امسال در وُرلدپرس فوتو ۲۰۱۵ مجموعه عكس‌ «مادران انتظار» اثر فاطمه بهبودي روايت تصويري از زندگي مادران شهداي مفقودالاثر دوران جنگ تحميلي رژيم بعث حاكم عراق عليه ايران است كه سال‌هاست منتظر آمدن فرزندانشان هستند، شايسته تقدير شناخته شد./250


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.041 seconds.